Personalia

Peter Rombouts

Peter is op 22 april 1980 geboren te Bergen op Zoom. Jarenlang heeft hij in Steenbergen gewoond. Na het VWO heeft Peter Beleid- en Organisatiewetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Vanaf zijn elfde danst Peter ballroom en latin. Met zijn zus Kim heeft hij jarenlang nationaal en internationaal gedanst. Peter is getraind en opgeleid door Peter en Rachell van der Veek van Dance Masters Welkom in Lisse.

Peter is nu zelf docent bij Dance Masters Welkom. In 2007 heeft Peter de opleiding FDO danssporttrainer gevolgd.
Peter is 6 weken voor het wereldkampioenschap begonnen met Argentijnse tango, nadat Marga hem hiervoor benaderd had. Om verdere verbreding in dans te krijgen en om de uitdaging aan te gaan, is Peter ingegaan op de vraag van Marga. Na het winnen van de wereldtitel heeft Peter besloten door te gaan met Argentijnse tango.

Marga Wouters

Marga is op 6 mei 1974 geboren en woont al jaren in Schelle (België). Zij behaalde het master-diploma in de logopedie en audiologie aan de K.U.Leuven. Marga zette haar eerste danspassen in een regionale dansschool in Lier, maar vond
al snel de weg naar dansschool De Smet-Camby te Herent waar zij ervaring opdeed in diverse dansstijlen. Van 2003 tot 2007 maakte zij deel uit van het Standaard Formatieteam DSC Dance Connection te Herent. Met dit team werd Marga meervoudig Belgisch kampioen (2003, 2004, 2005, 2006 en 2007).

Vanaf 2002 heeft Marga zich in de Argentijnse tango verdiept, waarbij zij in 2003 aan haar eerste wedstrijden deelnam. Met voormalige partners vergaarde zij reeds een heel palmares: Zij behaalde meermaals de titel van Belgisch kampioen Argentijnse tango als amateur (2003, 2004) en als professional (2006 ,2007). Daarnaast was Marga finaliste
tijdens de Europese kampioenschappen (2004), Wereldkampioenschappen (2005) en World Cup (2005, 2007), waarbij zij bij laatstgenoemde een tweede plaats behaalde.

Marga is naast logopediste dansdocent, zij is in het bezit van het BULDO diploma Lesgever Argentijnse tango en geeft les in dansschool Dasa te Asse (België) en dansschool De Smet- Camby te Herent en Langdorp (België). Daarnaast is Marga ook assistente en examinator aan de danslerarenopleiding van Buldo.

Marga en Peter

Sinds september 2007 dansen Peter en Marga met elkaar. En dit niet zonder succes! Samen zijn zij 3-voudig en ongeslagen Wereldkampioen Argentijnse tango en wonnen zij liefst 4 maal de World Cup Argentijnse tango. Een noemenswaardige prestatie waar tot op heden geen enkel ander danspaar in is geslaagd.

Peter en Marga zijn veelgevraagde internationale gastdocenten op o.a. congressen en lectures in België, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechië, Italië,... Zij reizen de wereld rond om op te treden tijdens allerhande shows. Gaande van
een uitverkocht sportpaleis in Lyon, prestigieuze gala-halls in Moskou en Zürich, de sfeervolle Ancienne Belgique, het luxueuze Kurhaus in Nederland tot theaterzalen in Venetië, enz...

Guido De Smet is de hoofdtrainer van dit dansduo.

 

 

UPDATES

Momenteel zijn er geen updtes.

Foto's

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player